22.8.05

 

Svartedauden av Harald Skjønsberg

Forlag: Damm
Utgivelsesår: 2005
Innhold:
Det er 1349 og pesten herjer i Norge. Folketallet halveres i løpet av den tiden pesten sprer sin død utover landet. Det er en dramatisk og viktig tid i Norges historie. Denne boka tar for seg bakgrunnen for pesten, konsekvensene for befolkningen og pesten settes inn i et historisk perspektiv. Historiske personer trer fram, og det tegnes et detaljert bilde av livet for vanlige folk på 1300-tallet.
Tegninger, kart, fotografier bidrar med informasjon og danner en god helhet sammen med teksten. Teksten er lettlest og engasjerende selv om det er en del fremmede ord og uttrykk. Mange ord forklares i teksten, men det er i tillegg noen ordforklaringer bak i boka.
Vurdering: Dette er en bok som egner seg godt til egen lesing og til bruk i undervisningssammenheng. Annet: Boka er illustrert av Anders Kvåle Rue. Layout og sideoppsett er rolig, oversiktlig og ryddig. Det er også et eget avsnitt i boka med henvisninger til og kort omtale av andre bøker om pesten. Aldersgruppe:Mellomtrinnet og ungdomstrinnet

Comments: Legg inn en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?